Brazil Sul de Minas Fazenda Do Juquina
250g Helbønner
En kaffe der ikke skuffer fra Ivan Prado de Melo og Weder Batista der sammen driver Fazenda do Juquinha. Med fyldig smag, og med nuancer af Bagt æble, karamel, kardemomme, mørk chokolade, hasselnød og stenfrugt.
Ristestil:
Kaffen er lys/mellemristet, er ristet til 214g
Specifikationer:
Farmer: Ivan Prado de Melo og Weder Batista
Proces; Natural, Single farm
Størrelse;
Årgang Høst; 2022
Dyrknings Højde; 1300 m
Kaffesort; Arabica xxxxx
Cup Profile; Bagt æble, karamel, kardemomme, mørk chokolade, hasselnød og stenfrugter.
Cup Score; 84 point
Mantiqueira de Minas -
Ivan Prado de Melo og Weder Batista er to svogre, der driver Fazenda do Juquinha i det sydlige Minas Gerais, Brasilien.
Fazenda do Juquinha er en 15 hektar stor gård, der primært producerer Topazio, Yellow Catuaí og Yellow Catucaí. Deres kaffe dyrkes i en højde på cirka 1300 meter over havets overflade.
Deres kaffe er 100% naturlig, direkte fra marken til tørre-terrassen, hvor kaffen tørrer og hviler i 50 dage.
Da de producerer forskellige partier, når volumenet øges, kontrollerer de, om kaffebærrene har tilstrækkelig plads imellem sig, og luftfugtigheden ikke kommer over 14%.
Mere information:
Ivan og Weder kan være nye inden for kaffeverdenen, men deres omfattende baggrund inden for landbrug og deres iver efter at studere og anvende bedre kaffeproduktionsmetoder adskiller dem.
Deres gårdshistorie er en historie om mod og dristighed.
I 2016, efter at Weder arvede gården fra sin afdøde far, der var i økonomisk udfordrende tider, besluttede han sig for at tage en risiko og realisere deres oprindelige drøm: at producere specialkaffe.
Selvom de manglede brancherfaring, anerkendte de de perfekte klimatiske forhold og så en mulighed for at kombinere deres lidenskab med en praktisk tilgang. Hver dag lærer de noget nyt og skaber jobmuligheder for andre undervejs.
På Fazenda do Juquinha består det faste personale kun af to medarbejdere, men under høst- og gødningsperioder vokser holdet til at omfatte 20-25 medlemmer.
Familiemedlemmerne til Weder og Ivan deltager aktivt og yder afgørende støtte og pleje til gårdens generelle trivsel.
Weder og Ivans lidenskab og dedikation skinner igennem i alle aspekter af deres gård.
De prioriterer miljøet, undgår kemiske gødninger og forhindrer jorderosion ved at bruge organiske mineraler til landbrug.
Deres fremtidige plan indebærer oprettelse af et nyt område til kaffedyrkning uden at pløje jorden og bevare alle de vitale mineraler, der allerede er til stede.