En god kop kaffe afhænger blandet om, er den brygget korrekt.
Husk altid-
- Bryggeudstyret skal altid være helt rent, andet giver en bismag.
- Brug altid frisk, koldt vand, og undgå vand fra *vandhanen, en vandfilter kande er en god løsning.
- Kogende du vand i elkedlen, lad den så i to minutter efter den er kogt, ellers skolde du kaffen og forringer smagen.
Vælg nu den rigtige formalingsgrad, her i grove træk:
Grovmalet = stempelkande
Mellemmalet = filterkaffe
Fintmalet = espresso
- Husk ikke at overdoserer kaffen, den rigtige dosering – man anbefaler 6-8 g pr. kop a 125 ml- 150 ml.
- Efter åbning lukkes posen omhyggeligt.
- Når kaffen er færdig brygget servers den straks efter brygningen, så får du den fulde smag og aroma.
Smag er forskelligt.
* Vand fra vandhanen, kan forringe smagen i kaffe i nogle områder af Danmark, og derved får du ikke den oplevelse du kan opnå. Google vandkvalitet i dit område og få råd til den bedste vand til kaffe.