Stempelkande

Brygning med stempelkande.


  • Fjern stemplet og kontrolerer nøje, at der ikke er nogen gamle kafferester til stede på stempelkanden, dette vil påvirke smagen.
  • Afvej dine kaffebønner. Sæt kværn til den rigtige indstilling (grov).
  • Når kedlen koger, forvarmer din stempelkande, med lidt vand. Hæld vandet ud. Placer din stempelkande på vægten og nulstil denne.
  • Kværn din kaffe og hæld den stempelkanden. Kontroller, at kaffevægten ikke er ændret, og nulstil vægt igen.
  • Start timeren (indstil den til 4 minutter), når du begynder at hælde det friskkogte vand. Hæld langsomt for at sikre, at du kan følge med vægten, og opnå det korrekte forhold mellem kaffe og vand.
  • Efter et minut omrører du 3 gange den ene vej og 3 gange den anden vej, og sæt forsigtigt filterlåget på toppen uden at trykke det ned.
  • Inden du trykker stemplet ned, alt efter smagssag kan du rense toppen af kaffe for skum og urenheder.
  • Efter 4 minutter, tryk stemplet langsomt og forsigtigt ned. Hvis du trykker for hurtigt eller kraftigt, kan det føre til, at du brænder dig på varm kaffe.
  • Når dit bryg i stempelkande er færdig, altså når stemplet er skubbet i bund, anbefales det straks at hælde på termokande da kaffe vil brygge vider.
  • Så er det kun at nyde din kaffe.

Vores forslag til stempelkande brygning