Pourover, V60 brygning er den ultimative måde til justering af kaffebrygning,

så den passer til din smag.


Fyld din kedel med vand, "husk ikke vandhane vand" og sæt den til at koge.

Tag et Hario-filter, åb det op, sæt i V60-filterkeglen og skyll grundigt med varmt kogt vand. Dette sikrer, at der ikke findes papirsmag i bryggen, og det vil også varme kande og filterholder op.

Placer V60 filter/holder oven på kande eller kop, du ønsker at brygge i, og sæt den på vægten. Nulstil vægt. (Sørg for, at kande eller krus er stort nok til at rumme al den kaffe, du vil brygge).

Vej kaffebønner af. Sæt din kværn til en medium grov formaling.

Start din timer og hæld dobbelt så meget vand som kaffe eks. (dvs. 26g kaffe x 2 = 52g vand) over kaffen. Målet med dette er at mætte kaffe, så hæld langsomt med et cirkelformet mønster.

Dette giver kaffen mulighed for at afgasse *blomster op*, hvilket gør det muligt for vandet at give kaffens fulde potentiale. Dette er vigtigt for smagen din kaffe.

Efter cirka 30sek skal du tilføje mere vand i flere trin (ca. 70-100 g ad gangen), indtil du når den ønskede vægt, og sørg for, at den kværnet kaffe ikke udtørre, før bryggen er færdig.

Konsentrért hældningen mod centrum af V60, og arbejder dig udad til omkring en centimeter fra kanten af filteret i cirkler.

Vandstrømmen fra kedlen skal være langsom nok til at falde lige ned, ikke i en vinkel.

Dette tager ca 3 min- optimalt.

Når dråberne holder op, er din kaffebrygning færdig.

Info. der er masser af god info/video at finde på nettet.
Nyd Kaffe.