Chemex


Dette ikoniske design brygger kaffe, der er velegnet til enhver smag. Enkelhed i design afspejler enkelheden ved forberedelsen.

Som med alle brygningsmetoder foreslår vi at starte med et 1:16 kaffe / vandforhold, som giver et fremragende resultat og maksimerer smag trukket ud af den malet kaffe. Du har mulighed at justere stærkere eller svagere til din smag.


  • Fyld din kedel med vand, "husk ikke vandhane vand" og sæt den til at koge.
  • Afvej den mængde kaffe; hele bønner, du vil bruge.
  • Skyl filteret med rigeligt med kogt vand, for at forhindre  papirsmag i  kaffebryggen. Dette forvarmer også din Chemex kande. Placer et filter i det øverste del af din Chemex kande, og sørg for, at den 3-lags side vender ud mod tuden. Dette vil tillade luften at komme ud under brygningsprocessen.
  • Når filteret er grundigt skyldet, skal du tippe Chemex over en vask for at hælde vandet ud. Det er vigtigt ikke at fjerne filteret for at det går hurtigere; det kan være svært at få filteret tilbage på plads igen, når den er fjernet.
    Placer din Chemex kande, komplet med skyllet filter, på vægten og nulstil vægt.
  • Start din timer og hæld dobbelt så meget vand som kaffe eks. (dvs. 26g kaffe x 2 = 52g vand) over kaffen. Målet med dette er at mætte kaffe, så hæld langsomt med et cirkelformet mønster.
  • Dette giver kaffen mulighed for at afgasse *blomster op*, hvilket gør det muligt for vandet at give kaffens fulde potentiale. Dette er  vigtigt for din kaffe.
  • Efter cirka et minut skal du tilføje mere vand i trin (ca. 70-100 g ad gangen), indtil du når den ønskede brygningsvægt, og sørg for, at den kværnet kaffe ikke udtørre, før bryggen er færdig.
    Konsentrért hældningen mod centrum af Chemex, der arbejder dig udad til omkring en centimeter fra kanten af filteret i cirkler.
    Vandstrømmen fra kedlen skal være langsom nok til at falde lige ned, ikke i en vinkel.
  • Når dråberne holder op, er din kaffebrygning færdig. Hvis dine kaffebønner var kværnet korrekt; mellem groft, og du hældte i den rigtige hastighed, skulle det have taget mellem 4-5 minutter.
  • Fjern filteret og nyd din kaffe. God fornøjelse!

    Dette var vores bud på en Chemex kaffebryg.